Apple päivitti MacBook Pro -kannettavat

Panu Roivas
24. helmikuuta, 2011 17:01

Apple on tänään odotetusti päivittänyt MacBook Pro -malliston kannettavat. Applen mukaan uuden malliston neljä suurinta muutosta ovat uudet Sandy Bridge -suorittimet, Thunderbolt-liitäntä, AMD:n näytönohjaimet ja HD-tason Facetime-kamera.
Applen uudet kannettavat käyttävät uuden sukupolven Core i5- ja Core i7-suorittimia ja 13" mallissa käytetään pelkästään Intelin suorittimeen integroitua HD Graphics 3000 -näytönohjainta. 15" ja 17" malleissa on tarjolla vaihtoehtoina AMD:n Radeon HD 6490M tai 6750M. Apple päivitti myös webkameran uudeksi Facetime HD -kameraksi, ja App Storeen on myös julkaistu uusi OS X -versio Facetimesta.

Applen uusi Thunderbolt-liitäntä korvaa miniDP-liitännän, ja toimii Applen mukaan adapterien avulla useiden paljon kaistaa vaativien laitteiden, kuten DisplayPort- ja HDMI-näyttöjen, kanssa. Intelin Light Peak -teknologiaan perustuva Thunderbolt on nopeudeltaan 10 Gbps, eli kaksi kertaa nopeampi kuin USB 3.0. Apple pitää vanhat USB 2.0 -portit, mutta uutena lisäyksenä kannettaviin on vihdoin saatu SDXC-muistikortinlukija.
Muilta osin MackBook Pro -mallisto pysyy hyvin samankaltaisena edeltäjäänsä verrattuna. Fyysiset koot ovat pysyneet muuttumattomina ja akkukesto on Applen mukaan 7h kaikissa malleissa. Muistia on perusmalleissa 4 GB, ja 13" mallin kiintolevy lähtee 320 gigatavusta. Hintaa 13" perusmallilla on 1199€. 15" perusmalli lähtee 1799 eurosta ja 17" malli alkaen 2499€.
Apple MacBook Pro: tuotesivut

Lue myös nämä
Tägit
Apple Macbook Pro
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.