CNN: Apple haluaa 24-bittisiä musiikkikappaleita iTunesiin

Kaarlo Räihä
22. helmikuuta, 2011 19:15

Applen iTunes-musiikkikauppa ja muut vastaavat digilataamot saattavat saada lähiaikoina merkittävän uudistuksen, sillä CNN kertoo ainakin levy-yhtiö Universalin työstävän parhaillaan uutta jakelutekniikkaa, jossa kuluttajat pääsisivät käsiksi 24-bittisiin äänitteisiin.
Koska CD-levyille tallennettu musiikki on 16-bittistä, voivat musiikkilataamoihin ilmaantuvat 24-bittiset musiikkikappaleet tarjota kuulijoille laajemman dynaamisen skaalan. Spekulaatioiden mukaan näitä tiedostoja myytäisiin häviöttömästi pakattuna korkeampaan hintaan, jolloin paremmat äänentoistolaitteet omaavat tahot voisivat nauttia myös populaarimusiikista parempilaatuisena.
Tähän saakka 24-bittisiä musiikkikappaleita ovat myyneet lähinnä muutamat artistit erillisinä julkaisuina ja esim. iTrax-musiikkilataamo, mutta suuret musiikkilataamot kauppaavat yleensä vain häviöllisesti pakattuja MP3-, WMA- tai AAC-tiedostoja.
CNN:lle asiaa kommentoinut musiikkiguru Jimmy Iovine sanoi erityisesti Applen olevan kiinnostunut 24-bittisestä audiotarjonnasta. Iovinen mukaan kannettavista mediasoittimista ja muista vastaavista laitteista nähdään pian uusia malleja, joissa on mukana tuki 24-bittiselle audiolle.
Tietokoneiden puolella tilanne on musiikkia kuuntelevien tahojen kannalta hyvä, sillä useimmat uudet äänipiirit tukevat 24-bittistä audiota ja myös monissa toisto-ohjelmissa on mahdollisuus toistaa tällaista musiikkia. Täten monet kuluttajat pääsevät nauttimaan paremmasta audioelämyksestä ilman ylimääräisiä rahallisia panostuksia.

Lue myös nämä
Tägit
iTunes
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.