PC Gaming Alliance: piratismi kääntynyt laskuun

Teemu Laitila
21. helmikuuta, 2011 14:47

PC-pelivalmistajia edustavan PC Gaming Alliance -organisaation johtajan mukaan PC-pelien laiton kopiointi on viime aikoina kääntynyt laskuun. Gamasutran haastatteleman PCGA:n johtajan Matt Ployharin mukaan syynä laittoman levityksen vähenemiseen on piratismin aikaansaama bisnesmallien muutos koko alalla.
Ployhar kertoo, että CD-levyillä levitettävien pelien aikakausi oli myös piratismin kulta-aikaa. Levy voitiin kopioida kaverilta ja peli saatiin toimimaan Internetistä ladattavan crack-tiedoston avulla. Poltettujen kopioiden toiminnan mahdollistavat crackit olivat monesti tarjolla jopa ennen pelin virallista julkaisua.
Laajamittaisesta piratismista selvisivät parhaiten MMO-pelit, jotka kyllä voitiin kopioida, mutta joiden pelaaminen laittomilla kopioilla oli huomattavasti perinteisiä yksinpelejä hankalampaa.

Yhä usemmat pelinkehittäjät ottavat käyttöön erilaisia saavutuksia, lisäsisältöjä tai hahmolle saatavia lemmikkejä, jotka kaikki säilytetään pilvipalvelimilla. Tämän vuoksi piraattiversioiden pelaaminen ei ole yhtä hauskaa.
Matt Ployhar, PCGA

Toinen suuri piratismiin vaikuttava kehitys on ollut pelien digitaalisen levityksen yleistyminen ja sen tuoma helppous uusien pelien hankinnassa. Nykyisin pelit on helppo ostaa Steamin tai vastaavan palvelun kautta, kun aiemmin laittomien pelien hankinta oli huomattavasti vaivattomampaa kuin laillisen kopion ostaminen.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.