Hotfile potki tekijänoikeusrikkojia pois ja jätti palkkiot maksamatta

Kaarlo Räihä
20. helmikuuta, 2011 20:04

Yhdysvalloissa viimeisen kuukauden sisällä kaksi miljoonaluokan oikeushaastetta saanut Hotfile-tiedostonjakopalvelu on nyt aloittanut toimet palvelun maineen palauttamiseksi, ja TorrentFreak-sivuston keräämien tietojen perusteella tiedostonjakopalvelu on sulkenut useita luvatonta tiedostonjakoa harrastaneiden käyttäjien tilejä.
Hotfilen näyttämien tilitietojen mukaan käyttäjätilien sulkeminen johtuu tekijänoikeusrikoksista. Tiettävästi Hotfile ei ole varoittanut palvelun käyttäjiä millään tavalla, eli tilit on suljettu ilman erillistä ennakkoilmoitusta. Käyttäjätilien sulkemisaallon lisäksi palvelusta on hävinnyt runsaasti luvattomasti jaossa olleita tiedostoja, joita nämä käyttäjätilien haltijat olivat laittaneet jakoon.
TorrentFreakille asiasta avautuneet tiedostonjakajat ovat kuitenkin tilien sulkemista enemmän suivaantuneita maksamatta jääneistä palkkioista. Hotfile on maksanut aiemmin palvelussa paljon latauksia keräävien tiedostojen lähettäjille korvauksia, joten jotkin henkilöt ovat tienanneet rahaa lähettämällä palveluun luvatta elokuvia ja TV-sarjojen jaksoja. Kiukkuisten asiakkaiden mukaan Hotfile on heille velkaa jopa satoja dollareita.
Hotfilen edustaja vahvisti TorrentFreakille uudet tiukemmat käyttäjätilien poistosäännöt, joiden tarkoituksena on hankaloittaa toistuvaa tekijänoikeudella suojattujen tiedostojen luvatonta jakelua. Nähtäväksi kuitenkin jää, että pelastavatko uudet tiukemmat säännöt palvelua oikeudessa.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Hotfile
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.