Tekstityssivustot menivät lakkoon Fin-TV-sivuston käytöksen takia

Kaarlo Räihä
19. helmikuuta, 2011 13:43

Fin-TV-sivusto on jälleen saanut uusia vihamiehiä, kun sivuston ylläpito on toimillaan suututtanut tekstityssivustojen henkilöt. Fin-TV:n toiminnan takia useat suomalaiset tekstityssivustot ovat menneet lakkoon.
Tänään alkaneessa julkaisulakossa ovat mukana mm. DivX Finland, SubSyndrome ja SubFinland, jotka eivät julkaise enää tämän kuun aikana uusia tekstityksiä.
Tekstityssivustojen ja Fin-TV:n välinen riita liittyy tekstityksiin, joita Fin-TV muokkaa ja käyttää sitten sivustollaan, eivätkä tekstitysten tekijät saa täten kunniaa työstään.

Julkaisulakolla protestoimme tapaa, jolla Fin-TV korvaa pyynnöistä huolimatta tekijätiedot teksteistämme omillaan ja antaa siten ymmärtää olevansa itse tekstien lähde.

Fin-TV:n tiedotteen mukaan tekstityksissä esiintyvät tekstityssivustojen osoitteet ja muut tiedot siivotaan tekstityksistä, koska Fin-TV ei halua mainostaa sivuillaan muita sivustoja. Fin-TV ei aio myöskään muuttaa toimintaansa, vaan tiedotteen mukaan sivuston ylläpitäjät eivät välitä lakosta.
Siis todellakaan sillä ei ole mitään väliä mitä vittua teet, voit itkeä tai tehdä ilmoituksen minusta kaikille, se tekee oloni vain tylsäksi.

Fin-TV on toimillaan aiemmin suututtanut mm. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK), joka haluaisi sulkea sivuston tekijänoikeusrikoksiin vedoten.

Lue myös nämä
Tägit
Fin-tv
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.