AMD:n Hudson-D3-piirisarjan tiedot vuotivat verkkoon

Manu Pitkänen
15. helmikuuta, 2011 9:45

AMD:n Llano-prosessoreiden julkaisu on vielä muutamien kuukausien päässä, mutta se ei ole estänyt AMD:ta aloittamasta piikittelykampanjaa Inteliä vastaan. Lisää hypeä toisen aallon Fusion-prosessoreiden puolesta nostattaa Fusion-vuodoista jo tutuksi tullut Donanim Haber -turkkilaissivusto.
Sivusto on vuotanut Llano-piireille tarkoitetun Hudson-D3-piirisarjan tekniset tiedot. Sivustolla Hudson-D3:n ominaisuuksia on verrattu selkeällä taulukolla Intelin H67 -piirisarjaan. AMD on joillain osa-alueilla Inteliä edistyneempi (taulukossa korostettu keltaisella), mutta joitain heikkouksiakin AMD:sta löytyy.
AMD on lisännyt piirisarjaansa USB 3.0 -tuen (4 porttia), jota ei Intelin piirisarjassa ole. Lisäksi Hudson-D3:sta löytyy kuusi SATA 6 Gbps -porttia, kun H67:ssä niitä on vain kaksi. AMD:n eduksi voidaan myös lukea vanhojen PCI-porttien tuki. Integroitua verkko-ohjainta ei kuitenkaan jostain syystä näytä löytyvän Hudson-D3:sta. RAID-tiloista vain 0, 1 ja 10 ovat tuettuina.
Llano-prosessorin, Hudson-D3:n ja Radeon HD 6000 -ohjaimen muodostama Lynx-alusta tukee niin sanottua Hybrid CrossFireX -tilaa. Siinä prosessorin integroitu näytönohjain keventää erillisen näytönohjaimen laskentataakkaa. Alustavien tulosten mukaan suorituskyvyn pitäisi kasvaa selvästi verrattuna järjestelmään, jossa on käytössä vain erillinen näytönohjain.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Fusion AMD Llano Hudson-D3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.