ASRock nopeuttaa emolevyjensä USB-väyliä uudella ohjelmalla

Manu Pitkänen
12. helmikuuta, 2011 15:16

Emolevyvalmistaja ASRock on julkaissut uuden XFast-nimisen ohjelman, jonka tarkoituksena on nopeuttaa USB-tiedonsiirtonopeutta yhtiön valmistamissa emolevyissä. Ensimmäisten testien tulokset ovat varsin lupaavia.
XFastin ensisijainen tarkoitus on tuoda lisää potkua USB 3.0 -väylien tiedonsiirtoon, mutta ohjelma toimii myös vanhemman USB 2.0 -väylän kanssa. Ohjelmaa jaetaan uusien emolevyjen mukana, mutta ohjelman voi ladata myös ASRockin omien verkkosivujen kautta. Ohjelman asennuksen jälkeen USB-väylien "turbo-nopeudet" pitää ottaa vielä erikseen käyttöön.
ASRock tarjoilee verkkosivuillaan omien testiensä tuloksia, joiden luotettavuutta jokaisen pitää itse pohtia. Sivusto lupaa esimerkiksi USB 2.0 -laitteiden suorituskyvyn paranevan parhaimmillaan jopa 400 prosenttia. OCWorkbench-verkkosivusto on ehtinyt koetella ohjelman lupauksia. Sivusto testasi Kingstonin HyperX Max 3.0 -kovalevyn suorituskykyä (emolevynä H67M-GE/HT) SiSoft Sandran kirjoitustestillä. Ennen XFastiä USB 3.0 -väylän läpi siirtyi tietoa 156 megatavua sekunnissa. XFastin avulla tiedonsiirtonopeus kohosi jopa 241 megatavuun sekunnissa, joten mistään pikkusäätämisestä ei ole kyse.
Emolevynsä yhteensopivuuden voi tarkistaa ASRockin verkkosivujen kautta.

Lue myös nämä
Tägit
USB Asrock USB 3.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.