Internet Explorer 9 Release Candidate tuli jakeluun

Kaarlo Räihä
10. helmikuuta, 2011 20:38

Microsoftin Internet Explorer 9 -selaimen julkaisu on jälleen lähempänä, sillä ohjelmistojätti julkaisi tänään Release Candidate -version tulevasta selaimesta.
Microsoft on jatkanut IE9:n kehityksen osalta samaa linjaa, eli Release Candidate tarjoaa beta- ja Platform Preview -julkaisujen tavoin uusia ominaisuuksia, bugikorjauksia sekä parannuksia suorituskyvyn osalta.
Uusia ominaisuuksia ovat mm. tuet HTML5-paikannukselle (Geolocation) ja CSS3 2D Transforms -tyyleille, enemmän tietoa tarjoava latauksien hallintaosio sekä mahdollisuus ottaa ActiveX-komponentit helposti pois käytöstä.
Kuluttajilta tulleiden palautteiden perusteella välilehdet voi nyt halutessaan sijoittaa osoiterivin alapuolelle, tarjolla on uusi liitä ja navigoi -optio (Ctrl+Shift+L) ja myös selaimen ulkoasua on muokattu käyttäjiltä tulleiden palautteiden perusteella.
Suorituskyvyn osalta parannuksia ovat kokeneet mm. Javascript-moottori ja välimuistin hallinta. Microsoftin mukaan myös kuvien käsittelyssä on tapahtunut edistystä, joka pienentää selaimen muistinkäyttöä kuvarikkailla sivustoilla useilla megatavuilla.
Internet Explorer 9:n lopullinen julkaisu tapahtuu lähiaikoina, mutta Microsoft ei halunnut vielä tarkentaa kyseistä päivämäärää.
Selaimen uusia ominaisuuksia voi testata esim. Microsoftin Test Drive -sivustolla.
Internet Explorer 9 toimii Windows Server 2008, Windows Vista - ja Windows 7 -käyttöjärjestelmillä varustetuissa tietokoneissa.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Explorer Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.