Microsoft kuoppasi Autorun-toiminnon vanhoista Windowseista

Teemu Laitila
9. helmikuuta, 2011 14:59

Microsoftin eileen jakoon laittama läjä käyttöjärjestelmäpäivityksiä poistaa viimeinkin paljon murheita aiheuttaneen Autorun-toiminnon vanhemmista Windows-versioista. Kyseinen tietoturvaa pahasti nakertava ominaisuus ei ollut mukana enää Windows 7:n julkaisussa, mutta Windows Vista, XP ja 2000 versioita on vaivannut esimerkiksi muutama vuosi sitten laajalle levinnyt Conficker-mato, joka hyödynsi osittain automaattista käynnistystä.
Siirrettäviltä medioilta kuten USB-tikuilta, DVD- ja CD-levyiltä löytyvän Autorun.inf-tiedoston automaattinen suoritus oli aiemminkin mahdollista estää, mutta siihen vaadittiin toimenpiteitä joita ei peruskäyttäjältä voida odottaa. Siksi korjauksen jakaminen Windows Update -palvelun kautta parantaa laajassa käytössä olevien vanhempien versioiden tietoturvaa huomattavasti.
Microsoftin mukaan Autorun-ominaisuus säilyi osana käyttöjärjestelmää näinkin pitkään, koska monet laitevalmistajat tarvitsivat sitä lisälaitteiden mukana tulleiden sovellusten asentamiseen.
Nyt julkaistu päivitys jättää kuitenkin toivomisen varaa, sillä Autorun toimii edelleen CD- ja DVD-levyjen yhteydessä. Microsoft perustelee toiminnon säilyttämistä sillä, että optista mediaa käyttävät haittaohjelmat ovat erittäin harvinaisia.

Lue myös nämä
Tägit
Windows
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.