Kanadalaiset välttymässä kiskurihintaisilta Internet-liittymiltä

Teemu Laitila
3. helmikuuta, 2011 18:29

Kanadan viestintäviraston aiempi päätös sallia datan siirtomääriin pohjautuva hinnoittelu Internet-liittymissä on kohdannut vastatuulta maan hallituksessa. Toronto Star -lehdelle puhunut valtion virkamies kertoi, että jos CRTC (Canadian Radio-television and Telecommunications) ei itse peru aiempaa päätöstään, se tapahtuu pääministerin tai teollisuusministerin toimesta. Käyttömääriin perustuvan laskutuksen sallinut viestintävirasto on itsenäinen toimielin, jonka päätöksissä hallituksellakin on kuitenkin sananvaltaa.
Aikomus siirtyä käyttöperustaiseen laskutukseen sai kanadalaiset barrikadeille ja allekirjoittamaan adresseja päätöksen perumiseksi. Lisäksi teollisuusministeri Tony Clement on saanut vihaisilta kansalaisilta kymmeniä tuhansia päätöksen kyseenalaistavia sähköpostiviestejä. Clement vahvisti Twitter-viestissään, että päätös tullaan kumoamaan ja asiaa on mietittävä uudelleen.
Kanadan suurin Internet-operaattori Bell perustelee tarvetta käyttöperustaiselle laskutukselle suurilla runkoverkkoihin tehdyillä investoinneilla sekä kasvavilla datamäärillä. Bellin mukaan sen asiakkaiden käyttämät datamäärät kasvavat joka vuosi noin 40 prosenttia.
Vaikka netin uudet videopalvelut kilpailevat perinteisten kaapeli-tv-kanavien kanssa, operaattorijättien on syytä sopeutua muutokseen. Kokonaisen teollisuudenalan innovaation tappaminen hinnoittelemalla nettiliikenne gigatavuittain ei ole hyväksyttävä hinta Internet-operaattoreiden katteiden ylläpitämiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
Kanada
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.