ZTE ohitti Applen markkinaosuuksissa

Manu Pitkänen
28. tammikuuta, 2011 12:25

Markkinatutkimusyhtiö IDC on saanut valmiiksi viime vuoden viimeisen neljänneksen matkapuhelinmyyntiä koskevan tutkimuksen. Sen mukaan matkapuhelimia myytiin 17,9 prosenttia enemmän kuin edellisenä neljänneksenä. Puhelinvalmistajista ZTE nousi maailman neljänneksi suurimmaksi, ohittaen Applen. Kärjessä ovat Nokia, Samsung ja LG.
Puhelimia toimitettiin viime vuoden viimeisten kolmen kuukauden aikana yhteensä 401,4 miljoonaa kappaletta. Nokia hallitsee odotetusti edelleen markkinoita 30,8 prosentin markkinaosuudella. Vaikka Nokian markkinaosuus on tippunut vuodessa 6,4 prosenttiyksikköä, niin toimitettujen puhelinten määrä on vajonnut vain 2,4 prosenttia. Käytännössä markkinoiden kasvu on siis satanut muiden puhelinvalmistajien laariin kuin Nokian. Markkinoita kasvattaa erityisesti älypuhelinten myynti.
Parhaiten viime vuodesta on kasvanut Apple, jonka puhelintoimitukset ovat nousseet 86 prosenttia. Toisena on kiinalainen ZTE, joka kasvoi 76,8 prosenttia. ZTE edulliset puhelimet ovat menneet erittäin hyvin kaupaksi niin kehitysmaissa kuin teollisuusmaissakin. Kolmanneksi eniten kasvoi "muiden valmistajien" osuus, johon kuuluu halpamallivalmistajien sekä HTC:n myyntiluvut. Kasvua viime vuodesta oli 44 prosenttia.

Lue myös nämä
Tägit
IDC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.