Sony julkaisi PSP:n seuraajan

Manu Pitkänen
27. tammikuuta, 2011 11:12

Sony on julkistanut suositun PSP-käsikonsolin seuraajan. Konsoli tunnetaan tällä hetkellä koodinimellä New Generation Portablen (NGP), mutta sillä ei ole vielä virallista nimeä.
Uuden konsolin tekniset ominaisuudet ovat varsin vakuuttavat. Siitä löytyy viisituumainen OLED-kosketusnäyttö, jonka resoluutio on 960×544. Sisällä sykkii neliytiminen ARM:n Cortex A9 -prosessori. Konsolin takapuolelta löytyy lisäksi monikosketusta tukevat touchpad. Etupaneelista löytyy konsolin hallintaa varten myös kaksi tatti-ohjainta. Sony on lisännyt myös SIXAXIS-liiketunnistuksen NGP:hen.
Pitkästä ominaisuusluettelosta löytyvät vielä 3G, Wi-Fi, GPS, kompassi ja kamerat etu- ja takapuolella. Sony julkaisi samalla Live Arean, joka mahdollistaa pelaajien yhteydenpidon muihin pelaajiin tai ystäviin NGP:stä käsin. Samalla se toimii pelikauppana. Sony julkaisi myös PS Suite -palvelun, jonka ensisijaisena tarkoituksena on kääntää PSP-konsoleille tarkoitetut pelit Android-laitteille.
Konsolin pelit tullaan jakelemaan muistikorteilla, joten UMD-levyt siirtyvät tätä myötä historiaan. Sony on toistaiseksi vahvistanut seuraavien pelien olevan tulossa: Hot Shots Golf, Gravity Daze, Killzone, Reality Fighters, Smart As, Broken, LBP, Little Deviants, WipEout, Resistance ja Uncharted.
Sony ei täsmentänyt konsolin hinta- tai saatavuustietoja.


Lue myös nämä
Tägit
Sony PSP2
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.