Inteliltä rautapohjainen viruksentorjunta

Manu Pitkänen
27. tammikuuta, 2011 9:07

Intelin teknologiajohtaja Justin Rattner kertoi Computerworldin haastattelussa, että yhtiö on kehittänyt teknologiaa, joka siirtää nollapäivähyökkäykset historian lehdille.
Rattnerin mukaan nykyisten viruksentorjuntaohjelmien heikkous on siinä, että ne tunnistavat epämieluisat ohjelmat niiden koodiin liittyvien tunnisteiden avulla. Menetelmän heikkous on siinä, että ohjelmia pitää jatkuvasti päivittää sekä siinä, että virustunnisteita on mahdotonta pitää ajantasaisena kokoajan. Tällöin tietokone on haavoittuvainen niin sanotuille nollapäivähyökkäyksille.
Rattner kuitenkin ylistää, että Intel on onnistunut kehittämään tekniikan, joka korjaaa tunnistepohjaisen virustorjunnan ongelmat pois päiväjärjestyksestä. Hän ei kerro sen tarkemmin tekniikasta kuin en, että kyseessä on rautapohjainen ratkaisu ja että se ei perustu tunnisteisiin. On kuitenkin epäselvää, että onko ratkaisussa osana ohjelmistopohjainen komponentti. Intel on todennäköisesti kehittänyt tekniikan jo ennen viime syksyn McAfee-kauppaa, mutta tietoturvayhtiöllä voi kuitenkin olla jonkinlainen rooli tekniikassa.
Jos tekniikka toimii, niin villeimmissä visioissa haittaohjelmien vastainen sota voidaan sanoa ratkenneeksi. Samalla kyseinen tekniikka tuo Intelille suuren etulyöntiaseman AMD:n ja ARM:n prosessoreita vastaan. Intel aikoo hyödyntää tekniikkaa niin PC-koneissa, älypuhelimissa, tableteissa kuin älytelevisioissakin.

Lue myös nämä
Tägit
Intel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.