AMD avaa Fusion-siruille suunnatun sovelluskaupan?

Manu Pitkänen
18. tammikuuta, 2011 12:10

AMD kertoo, että se aikoo parantaa GPGPU-laskentaa tukevien ohjelmien näkyvyyttä. Tämä hyödyttäisi yhtiön uusia Fusion-siruja, joiden täysi laskentapotentiaali voidaan näiden ohjelmien ansiosta valjastaa käyttöön. Yhtiö esitteli ensimmäisiä Fusion-hankkeen siruja tässä kuussa järjestetyillä CES-messuilla. Fusion-prosessoreissa samalle sirulle on integroitu näytönohjain sekä prosessoriytimiä.
GPGPU-laskennassa on kyse siitä, että näytönohjaimella voidaan suorittaa sellaisia prosesseja, jotka ovat aiemmin suoritettu prosessoriytimillä.
AMD ei osaa vielä sanoa millä tavoin se aikoo parantaa GPGPU-ohjelmien näkyvyyttä. Yhtenä vaihtoehtona on oman sovelluskaupan perustaminen, mutta AMD:n ohjelmistomarkkinoinnin johtajan John Taylorin mukaan yhtiö ei ole välttämättä kiinnostunut kehittämään omaa sovelluskauppaa. Yhtiö kuitenkin tutkii tällä hetkellä eri vaihtoehtoja miten GPGPU:ta tukevien ohjelmien jakelua ja näkyvyyttä voidaan parantaa. Taylor ei kuitenkaan kiellä sitä, että AMD voisi avata oman kauppapaikan.
AMD aikoo kehittää tulevaisuudessa Catalyst Control Center -ohjelmistosta (CCC) oman Fusion-prosessoreille tarkoitetun version. Taylorin mukaan ohjelman Fusion-versiossa aiotaan mainostaa näkyvästi GPGPU-sovelluksia. Tällä hetkellä GPGPU-ohjelmia on 15–20, mutta tulevaisuudessa ohjelmien määrän uskotaan kasvavan. Taylorin mukaan ohjelmien määrän parantuessa saattaa olla aika miettiä oman web-pohjaisen sovelluskaupan perustamista.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Fusion GPGPU
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.