Seuraava iPad tuplaresoluutiolla ja tehokkaammalla näytönohjaimella

Teemu Laitila
17. tammikuuta, 2011 13:44

Applen seuraavan sukupolven iPadin ja iPhonen odotetaan saapuvan vielä ennen kesää ja tietoja laitteiden sisuskaluista alkaa kertyä. Netissä kiertäneiden huhujen mukaan seuraavan sukupolven iPad-tabletissa olisi iPhone 4 -puhelimessa nähty niin kutsuttu Retina Display, jonka vaaka- ja pystyresoluutio ovat kaksinkertaisia vanhempaan malliin nähden eli näytön tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä.
Molempiin suuntiin tuplaantunut resoluutio tarkoittaa neljä kertaa enemmän pikseleitä ja AppleInsiderin mukaan kaikki seuraavan sukupolven iOS-laitteet onkin varustettu tehokkaalla SGX543MP2-grafiikkapiirillä, joka suoriutuu kasvaneesta laskentatarpeesta. SGX543MP2 sisältää kaksi erillistä grafiikkaydintä ja sen kerrotaan olevan noin neljä kertaa tehokkaampi kuin Applen nykyisissä laitteissa käytetyt SGX535-piirit.
Tehokkaampi grafiikkapiiri mahdollistaa ainakin teoriassa HDMI-liitännän ja 1080p-tasoisen videokuvan pyörittämisen. Uusi grafiikkapiiri on tulossa käyttöön myös AppleTV-laitteessa, joka jo sisältää HDMI-liitännän.
Grafiikkapiirin lisäksi Apple on päivittämässä vanhoissa laitteissa yleiseen laskentaan käytetyn ARM Cortex-A8 -prosessorin. Seuraavan sukupolven laitteissa käytettävät suorittimet sisältävät kaksi ARM Cortex-A9 -arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä, joita myös Nvidia käyttää suositussa Tegra 2 -sirussaan.
Edit: tarkennuksia.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPad 2 Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.