HP:lta ensimmäinen webOS-tabletti helmikuun alussa

Manu Pitkänen
17. tammikuuta, 2011 19:06

Maailman suurin PC-valmistaja Hewlett-Packard kertoi CNBC:n haastattelussa, että yhtiö aikoo julkaista ensimmäisen webOS-käyttöjärjestelmään perustuvan tablet-tietokoneen ("Hurricane") 9. helmikuuta. Yhtiö kertoi myös, että samalla on tulossa muita "innovatiivisia hankkeita ja laitteita".
HP on sanojensa mukaan täysin sitoutunut tablet-tietokoneisiin, eikä yhtiöllä ole minkäänlaisia aikomuksia käyttää laitteissaan mitään muuta käyttöjärjestelmää kuin omaa webOS:ää niissä. HP sai käyttöjärjestelmän viime vuonna ostaessaan sitä aiemmin kehittäneen Palmin. HP:n oli tarkoitus esitellä uutta tablet-konettaan jo tammikuussa CES-messuilla, mutta ilmeisesti uuden käyttöjärjestelmän kehitystyö lykkäsi laitteen julkista esittelyä hieman.
Yhtiö on innoissaan uudesta käyttöjärjestelmästä, jonka se sanoo olevan markkinoiden ainoa laatuaan. Se on yhtiön mukaan ainoa aidosti web-pohjainen käyttöjärjestelmä. HP kuvailee käyttöjärjestelmäänsä myös ainoaksi aidoksi moniajoa tukevaksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi, koska sillä voidaan suorittaa yli 20 sovellusta samanaikaisesti.
WebOS-käyttöjärjestelmän on tarkoitus levitä mahdollisimman laajalle eri laitetyyppien keskuudessa. HP:n näköpiirissä on, että webOS:ää voidaan hyödyntää tableteissa, älypuhelimissa ja jopa tulostimissa.

Lue myös nämä
Tägit
Hewlett-Packard webOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.