Ubisoft ei usko Sonyn voivan pysäyttää PS3-piraatteja

Teemu Laitila
14. tammikuuta, 2011 20:22

Ubisoft ei usko Sonyn kykenevän enää estää PlayStation 3 -konsolin pelien laajamittaista laitonta kopiointia, kertoo Techspot. Ubisoftin vanhan toimitusjohtajan Martin Walfiszin mukaan suurin ongelma on se, että Sony ei kykene tunnistamaan laittomia pelejä sisältäviä konsoleita. Walfisz oli Ubisoftilla kehittämässä kiisteltyä jatkuvan Internet-yhteyden vaativaa DRM-menetelmää.
"Koska suojaus ei vaadi laitteiston muuntelua, en usko, että Sony kykenee tunnistamaan murrettuja konsoleita käyttäviä henkilöitä ja sulkemaan heitä PlayStation Netowork -palvelusta.", Walfisz ennustaa. Sony ei myöskään kykene estämään piraattipelien käyttöä kun konsoli ei ole yhteydessä PSN-palveluun. Walfiszin mukaan PS3-pelien laiton kopiointi saattaa yltää jopa käsikonsolien tasolle, jos laiton kopiointi muuttuu helpoksi.
Walfiszin ennustuksista huolimatta, yksi suojauksen kiertämiseen osallistuneista hakkereista Georg Hotz on aiemmin painottanut, että tavoitteena ei ole ollut mahdollistaa piratismia. Hotzin mielestä kyse on pelkästään konsolin omistajien oikeudesta käyttää laitteitaan haluamallaan tavalla.
Vaikka taustalla vaikuttaisikin tärkeämpi kysymys, suojauksien purkaminen tulee väistämättä lisäämään pelien laitonta levitystä.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.