Sony hyökkäsi PS3-hakkereita vastaan oikeustoimilla *PÄIVITETTY*

Kaarlo Räihä
12. tammikuuta, 2011 14:35

Vähemmän yllättäen hakkereiden ja Sonyn välinen vääntö PlayStation 3 -pelikonsolin muokkaamisesta on päätymässä oikeuteen, sillä Sony on jättänyt hakkereille kasan postia, jossa vaaditaan heitä poistamaan konsolin tietoturvan rikkomisen mahdollistavat työkalut ja muut tiedot jakelusta. Lisäksi Sony on jättänyt Yhdysvalloissa oikeuslaitokselle pyynnön takavarikoida hakkereiden käyttämät laitteet.
Varsinaista haastetta Sony ei ole vielä jättänyt, mutta todennäköisesti se tapahtuu lähipäivien aikana. Sonyn mukaan rikkomuksia on tapahtunut ainakin DMCA-lainsäädännön ja tekijänoikeuslakien osalta, joten huonoimmassa tapauksessa konsolin hakkerointi voi johtaa vankeusrangaistuksiin ja massiivisiin tekijänoikeuskorvauksiin.
Sonyn ensisijaiset kohteet ovat hakkeri George Hotz (aka Geohot) ja hakkeriryhmä fail0verflow, jotka ovat kertoneet Sonyn toimista kotisivuillaan. Sonyn mukaan Hotz on saanut taloudellista hyötyä toimistaan Paypal-tilin kautta tulleilla lahjoituksilla.
Hotz ei näytä kuitenkaan välittävän Sonyn uhkailuista, sillä hänen sivujensa kautta voi edelleen ladata PS3:n jailbreak-päivityksen.
PÄIVITYS:
Sony on nyt jättänyt haastepaperit oikeuteen, joissa yritys vaatii hakkereilta koodin levittämisen estämisen ohella myös rahallisia korvauksia.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Yhdysvallat George Hotz
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.