Useita torrent-sivustoja haastetaan oikeuteen lähiaikoina

Kaarlo Räihä
10. tammikuuta, 2011 22:49

Monille torrent-sivustojen ylläpitäjille on pian tulossa kutsu oikeuteen, sillä aikuisviihdeyhtiö Pink Visualin paljastamien tietojen mukaan useat tahot Yhdysvalloissa ovat käynnistämässä oikeustaisteluita torrent-sivustoja vastaan.
Asia tuli ilmi, kun Pink Visualin toimitusjohtaja Allison Vivas kommentoi Yhdysvalloissa käynnistettyjä massahaasteita. Vivasin mukaan yksittäisten torrent-lataajien haastaminen oikeuteen ei ole niin helppoa ja kannattavaa kuin monet sanovat, joten yritys ei aio ryhtyä mukaan tällaiseen toimintaan.
Pink Visual aikoo kuitenkin taistella oikeudessa niitä streaming-sivustoja vastaan, jotka jakelevat heidän tuottamaansa videosisältöä ilman lupaa. Streaming-sivustojen lisäksi kohteeksi aiotaan ottaa jatkossa myös torrent-sivustoja.
Vivasin mukaan Pink Visual ei ole ainoa taho, jonka suunnitelmiin kuuluvat torrent-sivustojen haastaminen, vaan useat yhtiöt työstävät parhaillaan vastaavia haasteitaan. Vivas uskoo ensimmäisten haasteiden päätyvän ylläpitäjille vielä tämän vuosineljänneksen aikana.
Yhdysvalloissa torrent-sivustojen pyörittäjät ovat oikeudessa heikossa asemassa, sillä tähän mennessä P2P-sivustot ja -palvelut ovat hävinneet taistelunsa mediajättejä vastaan. Yhdysvaltojen ulkopuolella toimivat torrent-sivustot voivat puolestaan menettää oikeustappionsa myötä domainnimensä, jos sivuston todetaan oikeudessa rikkovan tekijänoikeuksia tai auttavan ihmisiä tekijänoikeusrikoksissa.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat torrent
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.