Sapphirelta Sandy Bridge -emolevy

Manu Pitkänen
8. tammikuuta, 2011 15:16

Näytönohjainvalmistajana profiloitunut Sapphire on esitellyt Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla Intelin uusien Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitettua LGA 1155 -kantaista emolevyä. Emolevy perustuu Intelin P67-piirisarjaan. Tällä hetkellä emolevy tunnetaan PC-CI7S42P67-nimellä, mutta lopullinen myyntinimi tulee todennäköisesti olemaan paremmin suuhun sopiva.
Sapphire ei ole täysin uusi tekijä emolevyvalmistajana, mutta aikaa viimeisen Intel-pohjaisen emolevyn julkistamisesta on vierähtänyt jo pitkä tovi. Sapphiren tuorein Intel-emolevy on nimittäin LGA 775 -kantainen, ajalta jolloin ATI vielä valmisti Intelin prosessoreille piirisarjoja. Sapphire on kyllä ollut mukana emolevymarkkinoilla, mutta se on valmistanut emolevyjä lähinnä AMD:n prosessoreille. Sapphire on AMD:n läheinen yhteistyökumppani.
SemiAccurate-sivuston kuviin päässyt emolevy ei ole vielä myyntikunnossa ja sille on annettukin Rev: 0.0 -leima. Emolevyltä löytyy näytönohjainten kaistanleveyksiä säätelevä Lucid Hydra -piiri, johon on kytketty kiinni kolme PCIe x16 -liitäntää. Emolevyltä löytyy vielä neljäs PCIe x16 -paikka, mutta se toimii x4-nopeudella. Sapphire on lisännyt emolevylle vielä kaksi PCI-paikkaa, mutta jättänyt PCIe x1 -paikat pois.
Sapphiren emolevyyn on lisätty kolme SATA 3 Gb/s- ja kolme SATA 6 Gb/s -paikkaa. Takapaneelista löytyy kuusi USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -porttia. Verkkoliitäntöjä on kaksi ja takapaneeliin on lisätty myös Bluetooth-sovitin.

Lue myös nämä
Tägit
Sapphire Sandy Bridge Lucid Hydra
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.