Iomega TV on kiintolevyllä varustettu Boxee-laite

Kaarlo Räihä
4. tammikuuta, 2011 14:49

Boxee-ohjelman valloitusrintama on edennyt olohuoneissa jälleen yhden askeleen, kun Iomega kertoi tällä viikolla tuovansa myyntiin oman Boxee-ohjelmistolla varustetun mediasoittimen.
Iomega TV -niminen laite eroaa D-Linkin valmistamasta Boxee Box -soittimesta mm. muotoilun ja sisäisen kiintolevyn osalta. Iomegan laite on enemmän perinteisten mediasoittimien näköinen ja se on muotoilunsa osalta helpompi kätkeä olohuoneen tiloihin kuin Boxee Box.
Iomega TV:n saa halutessaan itselleen kiintolevyllä tai ilman. Kiintolevyjen osalta tarjolla ovat yhden ja kahden teratavun levyt, joille voi tallentaa mediasisältöä.
Boxee Boxin tavoin laitteen sisuskaluina on Intelin CE4100-suoritin, joka vastaa mediatiedostojen toistamisesta. Myös Iomega TV:n kaksipuoleinen kaukosäädin muistuttaa Boxee Boxin vastaavaa, mutta Iomega on lisännyt mukaan muutaman lisänäppäimen.
Liitäntöjen osalta tarjolla ovat HDMI, RCA-video, RCA-audiot, Toslink, Ethernet ja kaksi USB-liitäntää. Laite tukee myös langatonta WLAN-verkkoliikennöintiä 802.11n-standardin mukaisesti.
Boxee-ohjelmiston myötä laitteen pitäisi toistaa esim. 1080p-resoluution MPEG-4 AVC/H.264 -videoita Matroska-tiedostoista tekstitysten kera. Muutenkin mediatuki on kattava, ja mm. AVI-, MPEG-, WMV-, MP3-, OGG-, FLAC-, APE-, JPG- ja PNG-tiedostot toistuvat laitteella.
Internet-yhteyden avulla laite osaa lisäksi toistaa sisältöä mm. YouTubesta ja muista vastaavista netin videopalveluista (Flash-tuki). Kotiverkkoa ajatellen mukana on DLNA-tuki.
Yhdysvalloissa kiintolevyttömän mallin suositushinta on 229,99 dollaria, teratavun kiintolevyllä varustettu malli kustantaa puolestaan 299,99 dollaria ja kahden teratavun mallista pyydetään 349,99 dollaria.
Alla pari kuvaa laitteesta

Lue myös nämä
Tägit
Boxee Iomega
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.