Ubisoft löysäsi internet-yhteyden vaativaa DRM-suojaustaan

Kaarlo Räihä
1. tammikuuta, 2011 22:02

Viime vuoden helmikuussa Ubisoft sai osakseen runsaasti kritiikkiä, kun se kertoi ottavansa käyttöön tietyissä peleissään uuden DRM-suojauksen, joka vaati pelin pelaamista varten jatkuvan internet-yhteyden. Ennen vuoden vaihtumista Ubisoft ehti kuitenkin löysätä suojaustaan ainakin parin pelin kohdalla, joten asioihin saattaa olla luvassa muutos.
Ubisoft ei ole toistaiseksi julkaissut asian tiimoilta virallista tiedotetta, mutta reddit-sivustolle lisätyn viestin ja kuvankaappausten perusteella sekä Assassin's Creed 2 - että Splinter Cell: Conviction -pelien DRM-suojauksia on löysätty. Ubisoftin julkaisemien päivitysten myötä kyseiset pelit eivät vaadi enää jatkuvaa internet-yhteyttä pelaamisen ajaksi, vaan pelin laillisuus tarkistetaan kerran peliä käynnistettäessä, jonka jälkeen internet-yhteyttä ei enää tarvitse kyseisellä pelikerralla.
Muutos on varmasti mieluisa erityisesti mokkuloiden kanssa pelaaville, joille satunnaiset yhteyskatkot ovat osa arkea.
Ubisoft kokeili viime vuonna myös toisenlaista DRM-suojausta, kun se julkaisi R.U.S.E. -pelin Steamin kautta Valven kehittämän Steamworks-suojauksen kera.

Lue myös nämä
Tägit
DRM Ubisoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.