Avatar vuoden ladatuin piraattielokuva

Manu Pitkänen
22. joulukuuta, 2010 13:10

Vuoden 2009 lopulla ilmestynyttä Avatar-scifielokuvaa on TorrentFreak-sivuston keräämien tietojen mukaan ladattu BitTorrentin kautta vuoden 2010 aikana enemmän kuin mitään muuta elokuvaa. Sivuston mukaan elokuvaa on ladattu tänä vuonna yli 16,5 miljoonaa kertaa.
TorrentFreakin tilastoihin kuuluu ainoastaan BitTorrent-lataukset, mutta siitä huolimatta luvut antavat suuntaa antavan kuvan eri elokuvien suosiosta kaikissa vertaisverkoissa. Avatarin suosio piraattilatauksissa on ollut häkellyttävä, sillä mitään muuta elokuvaa ei ole yhtä usein ladattu koskaan ennen. Edellistä ennätystä on viime vuodesta asti pitänyt Star Trek lähes 11 miljoonalla latauksella.
Toisiksi suosituin elokuva tänä vuonna BitTorrent-verkossa oli Kick-Ass 11,4 miljoonalla latauksella, joka on hienoinen yllätys sillä elokuvan fyysisiä kopioita on mennyt heikonlaisesti kaupaksi. Kolmanneksi suosituin oli scifielokuva Inception 9,7 miljoonalla latauskerralla. Tänä vuonna ilmestynyt Toy Story 3 on kaikkien aikojen menestynein animaatioelokuva, mutta siitä huolimatta se ei mahtanut kymmenen suosituimman elokuvan joukkoon TorrentFreakin luettelossa.

Lue myös nämä
Tägit
Avatar piratismi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.