Uudet Google TV:t myöhästyvät, ohjelmisto ei riittävän hyvä

Teemu Laitila
21. joulukuuta, 2010 13:13

Google on pyytänyt TV-valmistajia viivyttämään uusien Google TV -mallien julkaisua, sillä yhtiö haluaa tehdä korjauksia laimean vastaanoton saaneeseen tuotteeseensa, kertoo New York Times vedoten yhtiötä lähellä oleviin lähteisiin. Sony ja Logitech ovat jo julkaisseet muutaman Google TV -mallin, mutta CES-messuilla odotetut lisäjulkistukset Toshibalta, LG:ltä ja Sharpilta tulevat myöhästymään.
Tietojen mukaan CES-messuilla tullaan näkemään vain Samsungin Google TV -malli. Muut valmistajat odottavat Googlen seuraavaa ohjelmistopäivitystä, joka korjaa aiemmissa versioissa ilmenneitä ongelmia ja tuo mukanaan esimerkiksi sovelluskaupan. Yksi suurimmista ongelmista on ollut sisällön puute, sillä Yhdysvaltain suuret mediayhtiöt ovat estäneet nettisivujensa ohjelmatarjonnan katsomisen Google TV:n selaimen välityksellä.
NYTimesin mukaan ilmoitukset viivästyksistä tulivat yllätyksenä myös Googlen yhteistyökumppaneille ja lehden haastattelemien analyytikoiden mukaan Googlen toiminnassa yhteistyökumppaneitaan kohtaan on parannettavaa. "Google yhtiönä ei ole erityisen tunnettu yhteistyökyvystään. Viivästyksistä johtuen Google TV:n kunnollisen myynnin käynnistyminen saattaa viivästyä jopa vuodella", kertoo NYTimesin haastattelema Forrester-yhtiön analyytikko James L. McQuivey.

Lue myös nämä
Tägit
Google TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.