EA haluaisi Wiin uudeksi hinnaksi 99 dollaria

Kaarlo Räihä
18. joulukuuta, 2010 23:00

Wii-pelikonsolin myyntiluvut ovat tänä vuonna kääntyneet selvään laskuun, ja monien mielestä Nintendon pitäisi leikata konsolin hintaa, jotta se kiinnostaisi jälleen kuluttajia. Pelijätti Electronic Arts ei tyytyisi pieniin alennuksiin, vaan hinnasta kannattaisi heidän mukaansa napata pois puolet.
EA:n toimitusjohtaja John Riccitiello sanoo 99 dollarin hintatason olevan juuri oikea ratkaisu Nintendolle. Riccitiellon mukaan tällainen hinnoittelu räjäyttäisi Wiin myynnit jälleen uudelle tasolle.
Uuden hinnoittelun ohella Riccitiello suosittelee Nintendolle suurempaa panostusta kolmansien osapuolien peleihin. Nykyisellään Nintendon pelikonsolien myydyimmät pelit ovat lähes poikkeuksetta Nintendo omaa tuotantoa, joten konsoleiden myyntiluvut ovat hyvin riippuvaisia Nintendo omasta julkaisukalenterista.
Riccitiellon mukaan Nintendo ei mainosta tarpeeksi kolmansien osapuolien tekemiä pelejä, ja tämä turhauttaa julkaisijoita. Riccitiello pitää hyvänä roolimallina Applea, joka tukee pelien kehittämistä ja mainostamista.
Nintendon kohdalla hinnan puolittaminen ei ole mahdoton ajatus, sillä konsolin hinta on nähnyt elinkaarensa aikana vasta yhden leikkauksen, kun laitteen hintaa laskettiin vuonna 2009 tietyillä markkina-alueilla 20 prosenttia. Vuosien saatossa halventuneiden komponenttien myötä Nintendo saanee jokaisesta myydystä konsolista reilusti voittoa.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo Wii Electronic Arts
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.