Antipiratbyrån: Poliisit sulkivat Devil-topsiten Tukholmassa

Kaarlo Räihä
17. joulukuuta, 2010 12:46

Ruotsin Warez-ryhmiä vastaan on jälleen tehty isku viranomaisten toimesta, kun poliisit takavarikoivat keskiviikkona Devil-nimisen topsiten palvelimet ja pidättivät yhden henkilön kuulusteluja varten.
Piratismia vastaan taistelevan Antipiratbyrånin mukaan palvelimille oli tallennettu 200 teratavun edestä tekijänoikeudella suojattuja elokuvia (yli 10 000 elokuvaa), joita palvelimien käyttäjät pystyivät lataamaan.
Poliisit tekivät Tukholman alueella kolme eri iskua, ja palvelinten lisäksi poliisit veivät kohteista muutakin ATK-laitteistoa.
Poliisin kiinniottama henkilö on Antipiratbyrånin mukaan mukana Warez-piireissä, ja häntä tullaan mahdollisesti syyttämään Devilin kautta tapahtuneista tekijänoikeusrikoksista, koska hän on tiettävästi ylläpitänyt palvelimia.
Antipiratbyrånin toimintaa johtava Henrik Pontén kehui operaation jälkeen poliisin toimintaa, joka muuttuu Ponténin mukaan jatkuvasti tehokkaammaksi. Pontén pitää iskua jälleen merkkinä siitä, etteivät internetissä tekijänoikeusrikoksia tekevät tahot ole lain ulottumattomissa.
TorrentFreakin saamien tietojen mukaan isku on vaikuttanut myös Secu- ja Tomte-topsitejen toimintaan.
Topsite-palvelimien avulla tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvattomaan levittämiseen keskittyvät ryhmät voivat vaihdella keskenään tuotoksiaan. Tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien epäonneksi topsite-palvelimien materiaalia päätyy kuitenkin usein jakoon myös P2P-verkkoihin ja piraattituotteita valmistavien tahojen haltuun, jonka takia tekijänoikeusjärjestöt yrittävät sulkea näitä topsite-palvelimia.

Lue myös nämä
Tägit
Ruotsi topsite Antipiratbyrån
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.