SSD-levy puolittaa Gran Turismo 5:n latausajat

Kaarlo Räihä
15. joulukuuta, 2010 12:58

Nopeat SSD-levyt ovat tuoneet tietokoneen käyttäjille iloa jo parin vuoden ajan, ja nyt tämä riemu on siirtymässä myös konsolimaailmaan, sillä kuluttajien tekemien testien perusteella PlayStation 3 -konsolin tuore Gran Turismo 5 -peli hyötyy SSD-levystä erittäin paljon.
Koska Sony ei ole vielä tuonut myyntiin SSD-levyllä varustettua PS3-konsolia, täytyy kuluttajan hankkia ja vaihtaa konsoliinsa SSD-levy itse. GT5:n kohdalla vaihto kuitenkin kannattaa, sillä latausajat tippuvat monissa tapauksissa alle puoleen. Esim. Corsair F120 SSD -levyn kanssa Lontoon ajorata latautuu Zonda R -auton kanssa hieman päälle 19 sekunnissa, kun taas Slim-konsolin vakiolevyn kanssa latausaika on lähemmäs 40 sekuntia.
Varsinaisten pelitapahtumien lataamisen lisäksi SSD-levyn käyttö nopeuttaa mm. autojen ostamista kolmella sekunnilla.
Debug-konsoleilla asiaa tutkineiden tahojen mukaan SSD-levyn hyöty GT5:n kohdalla johtuu pitkälti pelin suuresta tiedostomäärästä. GT5 asentaa konsolin levylle mm. lähes 16 000 pienehköä tiedostoa sisältävän PDIPFS-kansion, josta löytyvien tiedostojen lataaminen on SSD-levyllä huomattavasti nopeampaa, koska SSD:ssä ei ole käytössä mekaanista koneistoa, joka pitäisi jokaisen levyoperaation kohdalla siirtää oikealle kohdalle.
Alla yksi latausnopeuden parantumista esittelevä video

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 SSD Gran Turismo 5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.