Huhu: Windows 8:ssa oppiva 3D-käyttöliittymä

Manu Pitkänen
9. joulukuuta, 2010 8:58

Windows8Italia.com-verkkosivusto on vuotanut uusia tietoja Microsoftin tulevaa Windows 8 -käyttöjärjestelmää koskien. Sivuston mukaan käyttöjärjestelmän 64-bittisestä versiosta löytyy kokonaan kolmiulotteinen Wind-käyttöliittymä, jossa on unohdettu kokonaan Windows NT -käyttöliittymän rakenteet.
Windin tarkoitus on korvata nykyisissä Windows 7- ja Vista-käyttöjärjestelmissä käytetyn Aeron. Aerossa on hyödynnetty erilaisia kolmiulotteisia efektejä, mutta muuten se on kokonaan kaksiulotteinen. Windows 8 tulee sivuston myyntiin sekä 32-bittisenä että 64-bittisenä, joista edellisessä on tavallinen kaksiulotteinen käyttöliittymä. Sivuston mukaan 128-bittistä versiota ei kehitetä.
Windiä ei ole tarkoitettu heikkotehoisiin tietokoneisiin, sillä sen laitevaatimukset ovat kovat. Nykyisten tietojen mukaan Wind tarvitsee itselleen vähintään 170 megatavua näyttömuistia. Kolmiulotteisuutensa lisäksi Windin kerrotaan seuraavan käyttäjän käyttötottumuksia ja oppivan niistä. Se osaa esimerkiksi luoda uusia pikakuvakkeita kun ohjelmia todennäköisesti tarvitaan. Käyttöliittymä seuraa myös päivittäisiä rutiineja ja muokkaa elementtejäänsä käyttötarpeen mukaisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.