Blizzard: MMO-pelit vaikea toteuttaa Xboxille

Teemu Laitila
9. joulukuuta, 2010 14:30

Maailman suosituimman MMO-pelin World of Warcraftin kehittäjä Blizzard uskoo PC:n toimivan MMO-pelien alustana myös tulevaisuudessa, ellei joku keksi ratkaisua suurten tietomäärien ja monimutkaisen ohjauksen siirtämiseksi konsolimuottiin.
CVG-sivustolle antamassaan haastattelussa Blizzardin edustaja kertoi, että konsolit kiinnostavat yhtiötä periaatteellisella tasolla, mutta Xboxin ominaisuuksien riittävyys pitäisi punnita erittäin tarkkaan ennen suunnitelmien tekoa.
Suurimpana ongelmana konsolijulkaisuille nähdään kuitenkin konsolin ja PC:n perustavanlaatuiset eroavaisuudet. PC:n ruutua katsotaan yleensä huomattavasti lähempää ja konsolipelejä vastaavasti hieman kauempaa sohvalla istuen. Konsolin ruudulla ei voi siis esittää samanlaista MMORPG-peleissä usein tarvittavaa yksityiskohtaista tietoa. Myös usein monimutkaisten näppäinkomentojen siirtäminen konsolin ohjaimelle tuottaa ongelmia.
Tilanne ei kuitenkaan vaikuta täysin toivottomalta konsolipelaajien näkökulmasta. Blizzardin David Kosak vertaa tilannetta FPS-peleihin, joiden vielä vähän aikaa sitten väitettiin olevan mahdottomia toteuttaa kunnolla konsoliversioina.

Uskon, että joku onnistuu ratkaisemaan nämäkin ongelmat. Se ei ole helppoa, mutta luulisin, että muutaman vuoden päästä tulemme näkemään jotain edistystä tälläkin rintamalla
David Kosak, Blizzard

Lue myös nämä
Tägit
pelikonsolit Activision Blizzard MMO
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.