Sony-johtaja ennustaa konsolitason grafiikkaa selainpeleihin

Teemu Laitila
8. joulukuuta, 2010 13:56

Sonyn entinen Euroopan toimintojen johtaja ennustaa, että konsolitason grafiikkalla varustetut selaimella pelattavat pelit ovat seuraava suuri askel pelialan kehityksessä. Harrison kertoi näkemyksistään Roomassa järjestetyssä pelialan tapahtumassa ja asiasta raportoi Develop-online-sivusto.
Sonylta London Venture Partners -yritystä perustamaan siirtynyt Harrison uskoo, että nykyvauhdilla Modern Warfare 2 -peliä muistuttava pelikokemus on helposti mahdollinen selainpelissä jo seuraavan 5-10 vuoden kuluessa.
Harrison ennusti myös selainten kehityksen keskittyvän yhä enemmän tehokkaan pelisuorituskyvyn tarjontaan. Ennusteen mukaan seuraavan sukupolven selainsodat käydään nimenomaan parhaan pelitekniikan kehittäjän tittelistä.
Ennuste ei kuullosta ollenkaan hullummalta, sillä jo nyt näytönohjaimen avulla kiihdytetyt grafiikat ovat hitaasti, mutta varmasti tulossa selainten perusominaisuudeksi ja tuleva HTML5-standardi tarjoaa laajoja mahdollisuuksia grafiikan ja pelitoiminnallisuuden kehittämiseksi.
Harrison näkee tulevaisuuden selainpelien toimivan lähes kaikilla alustoilla älypuhelimista tabletteihin ja perinteisiin tietokoneisiin.
Pelinkehittäjien kesken kilpailu taas tullaan käymään tosipelaajan sydämen voittamisesta. Nykyisillä avoimilla alustoilla pelataan eniten yksinkertaisempia pieniä pelejä, mutta selainpelit pääsevät kunnolla vauhtiin vasta kun nykyiset konsoli- ja pc-pelaajat saadaan houkuteltua mukaan.

Lue myös nämä
Tägit
pelit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.