Kaksi levy-yhtiötä jättää Spotifyn

Manu Pitkänen
8. joulukuuta, 2010 11:29

Ruotsalaislehti Nya Affärer kertoo verkkosivuillaan, että kaksi merkittävää klassiseen musiikkiin erikoistunutta levy-yhtiötä jättää musiikkipalvelu Spotifyn.
Spotify on suosittu stream-palvelu, jonka avulla käyttäjä voi ilmaiseksi kuunnella palvelusta löytyvää musiikkia. Palvelu toimii pääasiassa mainostulojen varassa, mistä myös maksetaan musiikkikappaleiden tekijänoikeuksien haltijoille korvaukset kappaleiden toistomäärän mukaan.
Klassiseen musiikkiin erikoistunut Naxos ja sekä jazziin että klassiseen musiikkiin erikoistunut ECM kertovat irtautuvansa palvelusta, koska Spotify maksaa aivan liian vähän korvauksia heidän musiikkinsa toistamisesta. Tämän vuoden elokuuhun mennessä Spotify oli maksanut levy-yhtiöille 30 miljoonan euron edestä korvauksia.
"Palvelusta ei jää mitään käteen artistille eikä tuottajalle. Lisäksi täysihintaisten levyjen myynti on Ruotsissa monin paikoin romahtanut ja ainoa yhdistävä tekijä, joka voidaan osoittaa, on Spotify", Ruotsin Naxoksen toimitusjohtaja Håkan Lagerqvist sanoo Nya Affärerille. Lagerqvist arvioi muiden levy-yhtiöiden seuraavan heidän esimerkkiään.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.