Internet Explorer 9 saa uuden mainostajia kiusaavan ominaisuuden

Kaarlo Räihä
8. joulukuuta, 2010 12:39

Microsoftin tuleva Internet Explorer 9 -selain on saanut runsaasti huomiota hyvän suorituskykynsä ansiosta. Uuden selaimen muutokset eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään nopeuteen, vaan Microsoft aikoo lisäksi parantaa kuluttajien yksityisyyttä uudella Tracking Protection -menetelmällä.
Tracking Protectionin avulla IE9-selaimeen voi tuoda erilaisia sallittu/kielletty-listoja, joilla voi estää kolmannen osapuolen tarjoaman sisällön latautumisen haluamiltaan sivustoilta. Tekniikan tarkoitus on estää kolmansien osapuolien harrastamaa seurantaa, jolloin esim. mainostajat eivät saa kerättyä tietoja kuluttajan surffailuhistoriasta.
Oletuksena IE9 ei käytä mitään listaa, mutta sellaisen saa otettua helposti käyttöönsä haluamaltaan internet-sivulta sopivaa linkkiä klikkaamalla. Listoja voi olla samanaikaisesti käytössä useampia, ja selain tarkistaa niihin tulleet päivitykset viikon välein.
Koska listat voivat estää joidenkin sivujen toiminnan, voivat sivustojen ylläpitäjät halutessaan luoda oman listan, jonka kanssa sivusto varmasti toimii. Mikään ei kuitenkaan pakota kuluttajia ottamaan tällaisia listoja käyttöönsä.
Vaikka ominaisuuden lisäys saattaa kauhistuttaa mainostajia, ovat sitä vaatineet mm. Yhdysvaltojen ja EU:n viranomaiset. Tarkoituksena on saada kuluttajille enemmän päätäntävaltaa heidän seuraamisensa osalta.
Alla ominaisuutta esittelevä Silverlight-video


Lue myös nämä
Tägit
Internet Explorer Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.