Sony julkaisi PS3:lle uuden tietoturvaongelmia korjaavan päivityksen

Kaarlo Räihä
7. joulukuuta, 2010 17:53

Hakkereiden ja Sonyn välinen vääntö PlayStation 3 -pelikonsolin modattavuudesta on jälleen jatkunut, kun Sony ilmoitti eilen laittavansa jakoon uuden 3.55-versiolla varustetun firmwaren, jossa on korjattu tietoturvaongelmia.
Sony ei kuitenkaan kertonut päivityksestä mitään tarkempaa, joten korjatuista ongelmista ei ole virallisia tietoja jaossa. Päivityksen asentaminen on pakollista mikäli PSN-verkkopalvelun käyttö tai uusimman Gran Turismo 5 -pelin viimeisimmän päivityksen lataaminen on lähellä sydäntä.
Sonyn vaitonainen päivityskulttuuri on raivostuttanut monia tahoja, ja esim. Diehard GameFAN -sivuston Christopher Bowen ihmettelee Sonyn toimia. Bowenia harmittaa Sonyn vaitonaisuuden lisäksi päivityksen lataamiseen ja asentamiseen kulunut aika (lähes yhdeksän minuuttia).
Kun PS3:sta löydetään tulevaisuudessa seuraava Jailbreak-aukko, täytyy konsolin omistajien taas ladata ja asentaa laitteisiinsa Sonyn julkaisema korjaus. Jos kotikutoisen PS3-skenen suosio jatkaa kasvuaan, voi päivityksistä tulla pahimmillaan viikoittainen riesa.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 firmware
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.