Team X3 mursi PS3:n tuoreimman firmwaren?

Kaarlo Räihä
5. joulukuuta, 2010 15:18

PlayStation 3 -pelikonsoliin liittyvä taistelu hakkereiden ja Sonyn välillä on nähtävästi jälleen päättynyt hakkereiden voittoon, sillä eilen julkaistujen tietojen perusteella Team X3 onnistui kiertämään PS3:n uusimman 3.50-versionumerolla varustetun firmwaren suojaukset. Täten myös tuoreimman ohjelmistopäivityksen omaavilla konsoleilla voi mahdollisesti ajaa epävirallisia sovelluksia.
Asiasta kertoi aluksi ranskalainen Logic Sunrise -sivusto, joka julkaisi samalla tekniikan toimivuutta esittelevän videon. Videolla konsoli käynnistetään X3max-tikun kanssa, ja sillä ajetaan sitten kotikutoista FTP-palvelinta.
Videolla ei näytetä kuitenkaan virallisten PS3-pelien pelaamista, joten tällä hetkellä ei ole varmuutta, että toimivatko pelit kunnolla kyseisen tempun kanssa.
Suojausten murtaminen tapahtuu aiempien PS3-hyökkäysten tavoin ohjelmoitavan USB-laitteen avulla, johon sijoitetaan konsolissa ajettava hyökkäyskoodi. Koodia ei ole toistaiseksi laitettu jakeluun, mutta todennäköisesti se on yhteensopiva myös muiden vastaavien laitteiden kanssa.
Logic Sunrisen mukaan lisätietoa asiasta on luvassa lähiaikoina.
Alla Logic Sunrisen julkaisema video

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 firmware
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.