RapidSharea rangaistiin 150 000 euron sakoilla

Kaarlo Räihä
2. joulukuuta, 2010 13:50

RapidShare-tiedostonjakopalvelun vastoinkäymiset oikeustaisteluissa ovat jatkuneet, ja tällä kertaa yritystä on rangaistu 150 000 euron sakoilla, koska se ei ole toiminut aiemmin annettujen määräysten mukaisesti.
Rangaistus koskee tämän vuoden helmikuussa käytyä oikeuskäsittelyä, jossa RapidShare määrättiin estämään tiettyjen tekijänoikeudella suojattujen kirjojen luvaton jakelu palvelunsa kautta erilaisten suodattimien avulla.
Myöhemmin tehdyn tarkastuksen mukaan RapidShare ei ollut kuitenkaan ottanut kunnollisia suodatustekniikoita käyttöön, joten tiedostonjakopalvelun oikeuteen haastaneet tahot vaativat rangaistusta velvollisuuksien laiminlyönnistä.
Oikeus oli kustantajien kanssa samaa mieltä, jonka takia RapidShare joutuu nyt maksamaan sakkoja. Oikeuden mukaan RapidSharen olisi mm. pitänyt tarkistaa palveluun lähetettävien tiedostojen tiedostonimiä, ja tarvittaessa estää tietyllä tavalla nimettyjen tiedostojen päätyminen palveluun.
RapidSharen onneksi nyt annettu rangaistus ei ollut pahimmasta päästä, sillä palvelun johtoporras olisi aiemman päätöksen mukaan voitu tuomita jopa vankeusrangaistuksiin. RapidSharea voidaan kuitenkin rangaista myöhemmin uudelleen, jos määrättyjä suodatustekniikoita ei oteta käyttöön.

Lue myös nämä
Tägit
Saksa rapidshare
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.