IE6:n suosio hälvenee hiljalleen

Manu Pitkänen
2. joulukuuta, 2010 14:46

Microsoftin kehittämän Internet Explorer 6 -selaimen suosio taantuu hiljalleen, mutta se on edelleen maailman kolmanneksi suosituin verkkoselain. Verkkosurffaajista 13,72 prosenttia käyttää edelleen vanhaa ja verkkosivujen suunnittelijoita kiusaavaa selainta. Suosituin selain on vajaan 33 prosentin osuudella IE8 ja toisiksi suosituin on Mozillan kehittämä Firefox 3.6.
Käyttäjiä on yritetty houkutella IE6:sta muihin selaimiin erilaisin kampanjoin. Monet yritykset ovat jo lopettaneet sivujensa kehittämisen IE6:lle yhteensopiviksi. Internet Explorer 6:n suhteellisen korkeaa osuutta selittää se, että kiinalaiset eivät ole suostuneet jättämään sitä. Lähes puolet Kiinan verkkoliikenteestä tapahtuu Internet Explorer 6:lla. Muualla maailmassa selaimen osuus on enää 7,62 prosenttia.
Internet Explorer 8:n suosiota ja toisaalta IE6:n suosion laskua selittää se, että yritykset ovat alkaneet hiljalleen päivittämään nettiselaimiaan uudempiin. Valtaosa yrityksistä jatkaa Microsoftin selainten käyttöä.
Marraskuun aikana eniteen osuuttaan kasvatti Googlen Chrome 7, jonka osuus kasvoi marraskuussa 5,64 prosentilla 8,02 prosenttiin. Kasvu on NetMarketSharen tilastojen mukaan historian toisiksi voimakkainta, Chromen edellä on ainoastaan Firefox 3.6:n osuuden kasvu helmi-maaliskuulta (6,09 prosenttia).

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Internet Explorer Google Chrome
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.