Ilmainen Lightworks-videoeditori nyt ladattavissa

Kaarlo Räihä
1. joulukuuta, 2010 15:32

Tämän vuoden keväällä EditShare ilmoitti tekevänsä Lightworks-videoeditorista avoimen lähdekoodin tuotteen. Eilen tälle tuotejulkaisulle kerrottiin tarkempi päivämäärä, ja samalla Lightworksista julkaistiin ilmainen beta-versio.
Avoimen lähdekoodin Lightworksin ensimmäinen julkaisu tapahtuu tuotejohtaja James Richingsin mukaan uutenavuotena, ja ohjelman kehityksessä on otettu huomioon tuhansilta käyttäjiltä tulleet palautteet.
Muutoksien testaamisen ja uusien käyttäjien totuttamista varten Lightworksista laitettiin jakeluun ilmainen Windows-käyttöjärjestelmille suunnattu beta-versio. Ohjelmassa on beta-nimen mukaisesti pieniä bugeja, joten esim. Windows Vista - ja Windows 7 -käyttöjärjestelmien kanssa ohjelma pitää käynnistää Windowsin Run as Administrator/Suorita järjestelmänvalvojana -valinnalla, jotta videot saa tuotua editoitaviksi.
Ammattikäyttöön alun perin tarkoitettu ohjelma voi tuntua ainakin alkuun hieman monimutkaiselta, mutta EditShare on onneksi julkaissut ohjelman käytön helpottamista varten yli 300 sivua paksun PDF-ohjekirjan.
Lightworks-ohjelmaa on käytetty mm. Shutter Island - (Suljettu saari), Mission Impossible - (Vaarallinen tehtävä) ja Braveheart-elokuvien (Braveheart - taipumaton) editointiin.

Lue myös nämä
Tägit
lightworks EditShare
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.