Pirate Bay oikeudenkäynti päättyi, edelleen syyllisiä

Teemu Laitila
26. marraskuuta, 2010 15:59

Ruotsissa hovioikeus on juuri antanut tuomionsa Pirate Bay -ylläpitäjien oikeudenkäynnissä. Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden aiemman tuomion ja tuomitsi miehet avunannosta tekijänoikeusrikokseen. Hovioikeus lyhensi käräjäoikeuden aiemmin antamia vankeustuomioita, mutta nosti korvaussumman kokonaismäärän 4,9 miljoonaan euroon.
Oikeuden päätöksen mukaan Pirate Bay on edesauttanut laitonta tiedostonjakoa siinä määrin, että syytettyjä voidaan pitää rikosoikeudellisessa vastuussa teoista. Peter "Brokep" Sundelle määrättiin 8kk vankeusrangaistus, Fredrik "TiAMO" Neij sai 10kk vankeustuomion ja Carl Lundström 4kk tuomion. Kaikki joutuvat maksamaan osan määrätyistä vahingonkorvauksista. Gottfrid Svartholm ei ollut mukana oikeudenkäynnissä terveyssyistä johtuen. Tapaus käsitellään myöhemmin.
P2P-blogi Torrentfreakin mukaan Ruotsin piraattipuolueen johtaja Rick Falkvinge pitää tuomiota poliittisena. Falkvingen mukaan yleisö on menettänyt luottammuksensa oikeusjärjestelmään ja on surullista nähdä, miten oikeus toimii erityistahojen intressien pohjalta.
Tuomitut eivät ole itse kommentoineet hovioikeuden päätöstä. Oikeudenkäynti on kuitenkin tärkeä ennakkotapaus ja on erittäin todennäköistä, että tilanteeseen haetaan selvennystä vielä korkeimmasta oikeudesta asti.

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.