HTML5-videoiden katselijat sitoutuneempia kuin Flash-videoiden katselijat

Manu Pitkänen
25. marraskuuta, 2010 10:31

Adoben Flashista on muodostunut de facto -standardi nettivideoiden toistossa, mutta W3C-konsortiumin kehittämän HTML5-standardin uudet mediaominaisuudet saattavat horjuttaa sen asemaa. MeFeedian tutkimuksen mukaan HTML5-videoiden katselijat olivat selvästi sitoutuneempia katsomaan videota, kuin mitä Flash-videoiden katselijat.
MeFeedia huomasi, että HTML5-sisällön katselijoilla oli 70 prosenttia pienempi poistumissuhde (bounce rate) kuin Flashin avulla esitettävien videoiden katselijoilla. Lisäksi yhtiö huomasi HTML5-videoiden katselijoiden katsovan videoita 25 prosenttia pitempään kuin verrokkiryhmä.
Taustalla oleva syy HTML5-videoiden katselijoiden suurempaan sitoutumiseen sisältöä kohtaan lienee mainoksissa. Mainoksia esitetään nykyään eri tavoin Flash-videoissa, muun muassa ennen varsinaisen sisällön alkamista, kesken esityksen tai ruudun reunoihin ilmestyvin ikkunoiden avulla. Aiemmin tänä vuonna julkaistiin tutkimus, jonka mukaan joka kuudes katselija lopettaa videon katselun mikäli ennen sisältöä esitetään muutamien sekuntien mittainen mainos. HTML5 on standardina vielä kehityksen alla, eikä sille ole vielä vastaavanlaisia kaupallisia sovelluksia.
MeFeedia ei kuitenkaan mainitse mainoksia selittävänä syynä, vaan toteaa HTML5-videoiden katselijoiden olevan yleensä viihteen suurkuluttajia. HTML5-videot ovat yleensä myös tuoreempia ja parempilaatuisia. Lisäksi HTML5 on alustariippumaton.

Lue myös nämä
Tägit
Adobe Flash HTML5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.