Sumennetut Street View -kohteet saivat munaa

Kaarlo Räihä
24. marraskuuta, 2010 12:39

Googlen Street View -katunäkymäpalvelu on jälleen noussut otsikoihin Saksassa, kun palvelun sumennustoimintoa vastustavat tahot pommittivat sumennettuja taloja viikonloppuna kananmunilla.
Iskujen kohteiksi joutuivat Essenissä Bergerhausenin kaupunginosassa sijaitsevat sumennetut rakennukset. Paikallislehtien mukaan kyseisten rakennusten postilaatikoihin kiinnitettiin lisäksi "Google's cool" -tekstillä varustettuja lappuja.
Deutsche Welle -lehden mukaan poliisilla ei ole vielä johtolankoja iskujen tekijöistä, joten syylliset eivät välttämättä jää kiinni. Jos syylliset jäävät kiinni, voi heitä odottaa syyte vahingon aiheuttamisesta.
Google ei aio iskuista huolimatta muuttaa Street Viewin toimintaa Saksassa. Saksalaiset voivat siis jatkossakin vaatia rakennuksiensa sensurointia.
Kun Street View tuotiin Saksaan, pakottivat maan viranomaiset Googlen sumentamaan kaikki rakennukset, joiden omistajat tätä vaativat. Vaikka yksityisyyttä puolustavat tahot kiittelivät tätä ratkaisua, ei se ole kaikkien mieleen. Esim. Gizmodo-sivuston Jesus Diaz pitää sensurointia vaatineita ihmisiä idiootteina, jotka pilaavat ratkaisullaan hyvän palvelun.
Saksassa toimii Googlen lisäksi muitakin firmoja, jotka tarjoavat samanlaisia palveluita. Niille viranomaiset eivät kuitenkaan ole asettaneet vastaavanlaisia pakotteita.

Lue myös nämä
Tägit
Google Saksa Google Street View
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.