Asus U36 tuo tehoa ultra-ohuiden sarjaan

Teemu Laitila
24. marraskuuta, 2010 16:49

Asus jatkaa nopeaa julkaisutahtiaan ja yhtiö on esitellyt 13,3" kokoisen uusimman tulokkaansa ultra-ohuiden kannettavien sarjaan. Huolimatta vain 19 millin paksuisesta magnesium-kotelostaan, U36 yltää tarvittaesa kilpailijoihinsa nähden yllättävän kovaan vauhtiin.
Asuksen mukaan U36 on maailman ohuin standardijännitteellä toimivaa prosessoria käyttävä kannettava. U36 on mahdollista saada Intelin Core i3-380M - tai Core i5-460M -prosesorilla varustettuna. U36 sisältää Nvidian Optimus-tekniikkaa tukevan erillisen näytöhjaimen, joka mahdollistaa siirtymisen integroidusta näytönohjaimesta erilliseen riippuen laskentatehon tarpeesta. Lämpöä kotelon sisältä siirtää kahden lämpöputken jäähdytysjärjestelmä.
Muistia koneeseen on asennettu 4 gigatavua, perinteinen kiintolevy on 500 GB kokoinen ja yhteyspuolelta löytyy 802.11n WiFi ja Bluetooth 3.0. USB-portteja pienestä kotelosta löytyy kaksi. Asus lupaa U36:lle 4-kennoisella akulla jopa kymmenen tunnin akkukeston Nvidian Optimuksen ja prosessorin kellotaajuutta säätelevän "Super HybridEngine" -tekniikan ansiosta.
Vakiona tulevalla 4-kennoisella akulla varustettuna U36 painaa 1,44kg, mutta tehokkaamman Core i5 -prosessorin seurana saatava 8-kennoinen akku kasvattaa painoa. U36 on tulossa myyntiin joulukuun alkupuolella vielä tuntemattomaan hintaan. Erittäin houkuttelevista ominaisuuksista päätellen hinta tuskin asettuu kovin kuluttajaystävälliselle tasolle.

Lue myös nämä
Tägit
Asus U36 kannettavat tietokoneet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.