The Witcher 2:n luvattomia lataajia muistetaan kirjeellä

Kaarlo Räihä
23. marraskuuta, 2010 12:16

Keskustelu DRM-suojaamattomien pelien luvattomasta lataamisesta sai eilen yllättävää lisäväriä, kun ensi vuonna julkaistavan The Witcher 2 -pelin kehittäjä CD Projekt kertoi turvautuvansa uhkailukirjeisiin luvattomien lataajien kohdalla.
CD Projektin johtoportaassa työskentelevä Marcin Iwiński kertoi Eurogamer-sivustolle yrityksen neuvottelevan sopimuksia lakifirmojen ja torrent-latauksia seuraavien tahojen kanssa, jotta suurimmissa maissa luvattomat lataajat saataisiin tilivelvollisiksi.
The Witcher 2:n luvattomille lataajille aiotaan lähettää kirje, jossa vaaditaan korvauksia tai muussa tapauksessa edessä voi olla oikeudenkäynti.
Luvattomien lataajien henkilöllisyyden selvittäminen vaatii joissain maissa mm. oikeudessa vierailua ja runsaasti asiakirjojen täyttöä, joten kyseessä ei ole yksinkertainen prosessi. Iwińskin mukaan luvattoman lataamisen suuri suosio on kuitenkin tuonut apajille useita näihin toimeksiantoihin keskittyneitä lakifirmoja ja muita toimijoita, joten luvattomien lataajien muistaminen kirjeellä ei ole nykyään vaikeaa tai edes kallista.
The Witcher 2:n julkaisu tapahtuu näillä näkymin ensi vuoden toukokuussa, ja peliä on tarkoitus myydä ensimmäisen vuoden aikana 1,3 miljoonaa kappaletta. Pelin PC-version voi ennakkotilata DRM-vapaana Good Old Games -kauppapaikan kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.