SSD-hinnat jatkavat laskua, 64 GB alle sadalla dollarilla

Teemu Laitila
13. marraskuuta, 2010 14:34

Yhdysvaltalainen perinteisiä kivijalkakauppoja pyörittävä Micro Center -ketju on tuonut myyntiin omalla nimellään brändätyn SSD-levyn. Micro Center on ilmeisesti ensimmäinen jälleenmyyjä, joka ottaa nimettömän valmistajan SSD-levyn valikoimiinsa. Huolimatta perinteisesti halpismerkkeihin liitetystä kauppiaan oman nimen käytöstä, Micro Centerin asemat ovat korkealaatuista tekniikkaa.
64 gigatavun kapasiteetilla varustettu asema perustuu markkinoiden parhaana pidettyyn SandForcen SF-1200-ohjaimeen, mikä tuo mukanaan tuen esimerkiksi kirjoituskertoja optimoivalle DuraWrite-tekniikalle. Muistin valmistajaa ei kerrota, mutta kyseessä on MLC NAND -flashmuisti. Aseman kirjoitusnopeudeksi luvataan 270 MB/s ja lukunopeudeksi enintään 280 MB/s.
Vaikka Micro Centerin myymälöitä ei Suomesta löydy ja aseman hankkiminen voi muodostua vaikeaksi, bulkkivalmisteisten SSD-levyjen saapuminen markkinoille tietää kuitenkin hyvää kuluttajan kannalta. Micro Centerin 64 gigatavun asema maksaa 99,99 dollaria, eli hinta gigatavua kohti asettuu ennätyksellisen alhaiseen 1,56 dollariin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.