Radeon HD 6870 saapuu pian valmistajien omina versioina

Teemu Laitila
12. marraskuuta, 2010 15:50

Ensimmäinen valmistajan omalla jäähdystyratkaisulla varusteltu Radeon HD 6870 on saatu kuviin. Kyseessä on Taiwanilaisen valmistajan PowerColorin Radeon HD 6870 PCS + -malli, jonka tiedot on saanut käsiinsä saksalainen ComputerBase.de.
Tähän mennessä AMD on sallinut valmistajien tehdä muutoksia referenssisuunnitteluun ainoastaan HD 6850 -mallin osalta, mutta tehokkaammilla ja hiljaisemmilla jäähdyttimillä varustetut HD 6870 -mallit eivät ilmeisesti ole kaukana.
PowerColorin HD 6870 PCS + muistuttaa ulkonäöltään saman yhtiön HD 6850 -mallia. Jäähdyttimenä on kahden korttipaikan kokoinen hieman formulahenkinen kehikko 85 mm:n tuulettimella varustettuna. Tuuletin jäähdyttää isoa kupariblokkia jossa on kolme lämpöputkea jäähdytystä parantamassa. Kuvan perusteella järjestelmä ei kuitenkaan puhalla kuumaa ilmaa ulos kotelosta.
PCS + on kellotettu tehtaalta lähtiessä GPU:n osalta 940 MHz:n ja muistit toimivat 2200 MHz:n taajuudella. Referenssimallin vastaavat arvot ovat 900 MHz ja 2100 Mhz. Liitäntöjä löytyy kaksi dual-link-DVI:tä, yksi HDMI ja kaksi mini-DP-liitäntää.
ComputerBasen tietojen mukaan kortti tulisi markkinoille jo marraskuun viimeisellä viikolla, mutta hinta ei ole tiedossa.

Kuva:ComputerBase.de.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.