RIM kosiskelee yrityskäyttäjiä Blackberry-tabletilla

Teemu Laitila
10. marraskuuta, 2010 17:24

Yrityskäytössä suosittuja Blackberry-puhelimia valmistava RIM (Research in Motion) on paljastanut lisää tietoja yrityskäyttöön suunnatusta Playbook-tabletistaan. Tähän mennessä julkaistut, lähinnä lähinnä Androidia käyttävät tablet-mallit ovat selvästi enemmän viihdekäyttöön suunnattuja ja niistä puuttuu monia bisneskäyttäjien arvostamia tietoturva- ja toimisto-ominaisuuksia. RIM aikoo iskeä tähän markkinarakoon hyödyntäen hyvää imagoaan bisneskäyttäjien keskuudessa.
Blackberry PlayBook käyttää gigahertsin taajuudella pyörivää kaksiytimistä ARM Cortex-A9 -prosessoria ja Samsungin Galaxy Tabin lailla sen näyttö on 7" kokoinen (1024x600). RIMin aiempi päivitys BlackBerry-älypuhelimissa käytetylle käyttöjärjestelmälle oli kohtalaisen suuri floppi ja PlayBookiin on kehitetty kokonaan uusi BlackBerry Tablet OS -niminen järjestelmä. PlayBook sisältää tietysti tuen BlackBerry Enterprise Server -järjestelmille, mikä onkin sen suurin myyntivaltti yrityskäyttäjien keskuudessa.
Laitteesta löytyy kaksi 720p-tason videota kuvaavaa kameraa, joista toinen on sijoitettu laitteen etupuolelle videopuhelukäyttöä varten. RIM mainostaan PlayBookin tukevan täydellisesti uusinta Flash 10.1 -versiota, minkä pitäisi parantaa netinselailukokemusta. Liitäntöjen puolesta PlayBookissa on HDMI-liitin televisoon tai videotykkiin kiinnitämistä varten ja USB-liitäntä. PlayBook ei sisällä ollenkaan 3G-tukea ja internetin käyttö on kokonaan wlanin varassa.
Yrityskäyttäjille tuttujen ominaisuuksien lisäksi PlayBookin kilpailuvalttina Applen iPadia vastaan on sen alle 500 dollariin sijoittuva hinta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.