Hitachilta Stylus-kynää tukeva kapasitiivinen kosketusnäyttöpaneeli

Manu Pitkänen
10. marraskuuta, 2010 15:00

Teknologiajätti Hitachi on kehittänyt uudenlaisen kapasitiivisen kosketusnäyttöpaneelin, jota voidaan käyttää myös eristemateriaalien avulla.
Kosketusnäytöissä on ollut olemassa kaksi markkinoita hallitsevaa teknologiaa. Resisitiivisen kosketusnäytön etuna on ollut se, että näyttöä on voinut käyttää millä materiaalilla tahansa. Esimerkiksi stylus-kynät ovat helpottaneet pienempien näyttöjen käyttöä. Haittapuolena on ollut huono herkkyys, joka on taas kapasitiivisessa näytöissä selvästi parempi. Kapasitiivisten näyttöjen heikkoutena vain on ollut se, että ne ovat riippuvaisia kosketusmateriaalista. Siksi niille ei ole olemassa stylus-kyniä tai niitä ei ole voinut käyttää hanskat kädessä.
Hitachin uusi teknologia mahdollistaa materiaalista riippumattomat kapasitiiviset kosketusnäytöt. Hitachin paneeli tukee monikosketusta (korkeintaan kolme kosketuspistettä). Paneelin koosta riippuen (maksimi on 10 tuumaa) näytön viiveaika on 10–16 millisekuntia. Hitachin mukaan 0,8 mm:n stylus-kynällä päästiin 0,5 mm:n virheeseen koordinaateissa.
Hitachin mukaan se valmistaa pyynnöstä näytteitä yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita teknologian kaupallisesta hyödyntämisestä. Periaatteessa siis tekniikkaa voi päästä hyvinkin nopeasti lopputuotteisiin, kuten älypuhelimiin tai tablet-tietokoneisiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.