BBC:n iPlayerista kansainvälinen versio ensi vuoden aikana

Manu Pitkänen
10. marraskuuta, 2010 9:02

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n toimintaa valvova BBC Trust on päättänyt julkaista iPlayer-mediasoittimesta kansainvälisen version. Kansainvälinen versio ilmestyy ensi vuoden aikana. Britannian itsenäisiä mediayhtiöitä edustava Pact (Producers Alliance for Cinema and Television) on ilmeisesti saatu taivuteltua, sillä aiemmin se on vastustanut kiivaasti tätä kehitystä.
BBC Worldwiden toimitusjohtaja John Smithin mukaan kansainväliseen versioon tuodaan BBC:n ohjelmia, joilla ei ole ollut tarvetta brittikatselijoiden keskuudessa. Nimeltä hän mainitsee Top Gear -auto-ohjelman ja Doctor Who -scifi-sarjan.
Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että miten kyseinen mediapalvelu tullaan rahoittamaan. Britannian iPlayer-palvelu kustannetaan lupamaksujen avulla, mutta kansainvälisessä versiossa on mahdollisuus mainos- tai sisältörahoitteiseen malliin. Ennakkoarvelujen mukaan katselijat olisivat valmiita maksamaan korkeintaan 10 dollaria kaikkein suosituimman ohjelman jaksosta.
Palvelun ei ole tarkoitus palvella ainoastaan BBC:n ohjelmien ulkomaalaisia faneja. Aiemmin loppukesällä uutisoimme BBC:n pääjohtaja Mark Thompsonin puheesta, jossa hän lupasi maailmalla liikkuvien brittien pääsevän lempiohjelmiin käsiksi iPlayerin kansainvälisen version kautta.
Pactin kanssa käytyy kiistaan viitaten globaalin iPlayerin kehityksestä vastaava Luke Bradley-Jones totesi uuden soittimen parantavan brittiläisen luovan työn tunnettuvuutta maailmalla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.