Anonymous-ryhmä joutui FBI:n hampaisiin

Manu Pitkänen
10. marraskuuta, 2010 14:29

Syksyn mittaan Anonymous-ryhmä on järjestänyt laajoja palvelunestohyökkäyksiä (DDoS) tekijänoikeuksia puolustavia järjestöjä ja niiden kumppaneita vastaan. Iskuja on tehty ympäri maailmaa, muun muassa Yhdysvalloissa, Britanniassa, Australiassa, Espanjassa ja Ranskassa.
Verkkosivusto Cnetin lähteen mukaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on aloittanut tutkimuksen Anonymous-ryhmän toiminnasta. FBI on ollut kiinnostunut 4chan-sivustoon läheisesti kytkeytyneen ryhmän toiminnasta jo jonkin aikaa, mutta isku Yhdysvaltain tekijänoikeustoimistoa (Copyright Office) vastaan sai poliisin kiinnostumaan aiempaa enemmän toiminnasta. FBI on yhteydessä iskujen kohteeksi joutuneisiin tahoihin.
Yhdysvalloissa palvelunestohyökkäys on laitonta järjestelmän häirintää, mistä voi selvitä pelkillä sakoilla, mutta pahimmillaan toimintaan osallistumisesta voi saada vankeutta. Viime viikolla 23-vuotias Mitchell L. Frost sai 30 kuukautta vankeutta järjestettyään vuosina 2006 ja 2007 palvelunestohyökkäyksiä presidenttiehdokkaiden vaalisivuille.
Anonymus-ryhmän tarkoituksena on ollut tuoda ilmi nykyisten tekijänoikeuslainsäädäntöjen epäoikeudenmukaisuus ja niiden sananvapautta rajoittavat piirteet. The TechHerald -verkkosivun mukaan ryhmä on tyytymätön saamaansa mediahuomioon, minkä vuoksi ryhmä on valmis lopettamaan iskut. Anonymous on valmis aloittamaan neuvottelut asian tiimoilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.