Microsoftin Kinect-ohjaimen suojaukset kierrettiin viikossa

Teemu Laitila
9. marraskuuta, 2010 12:04

Microsoft julkaisi Xbox-konsolille tarkoitetun Kinect-liikeohjaimen viime viikolla. Vasta viikon vanhan ohjaimen suojaukset on kuitenkin murrettu ja se on saatu toimimaan Windows 7 -käyttöjärjestemällä varustetussa tietokoneessa. Amerikkalainen yritys Adafruit lupasi suojauksen kiertäjälle 2000 dollarin palkinnon, mutta kiertotien keksinyt nimimerkki AlexP ei ole ainakaan vielä julkaissut kehittämäänsä tekniikkaa.
Adafruitin mukaan Kinectin pitkälle kehitetyillä liiketunnistusominaisuuksilla voisi olla paljon käyttöä myös konsolipelaamisen ulkopuolella esimerkiksi robotiikan tai opetuksen piirissä. Cnet-sivustolle lähettämänsä sähköpostiviestin mukaan Microsoft ei kuitenkaan ole innoissaan Kinectin käytöstä paikoissa johon sitä ei ole tarkoitettu.
"Microsoft ei hyväksy sen tuotteiden muuntelua, Kinectiin on rakennettu useita laite- ja ohjelmistotasoilla toimivia suojauksia. Microsoft aikoo tulevaisuudessa edeleenkehittää näitä mekanismeja ja toimia yhdessä viranomaisten kanssa estääkseen tuotteidensa sormeilun", kertoo Microsoftin edustaja viestissä.
Ilmeisesti suojausmekanismit eivät kuitenkaan olleet niin hyviä kun Microsoftilla kuviteltiin, sillä etäisyyden- ja liikkeentunnistus vaikuttaisi toimivan kohtuulisen hyvin myös Windowsissa. Toinen video toiminnasta löytyy täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Xbox 360 Microsoft Kinect
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.