Sandy Bridge -prosessori lipsahti jälleenmyyjän verkkosivuille

Manu Pitkänen
3. marraskuuta, 2010 17:21

Brittiläisen MoreComputers-verkkokaupan sivuille pääsi livahtamaan tuotesivu Intelin Sandy Bridge -tuoteperheeseen kuuluvasta Core i5-2500K:sta. Aiemmin huhutuille teknisille tiedoille saatiin varmennus ja samalla saatiin selville prosessorin hinta. Verkkokauppa ei tällä hetkellä toimi lainkaan.
Intelin Sandy Bridge -prosessorit ilmestyvät kauppoihin vuoden vaihteessa. Todennäköisesti prosessoreita saa vasta vuoden 2011 alussa.
MoreComputers-verkkokauppa myi Core i5-2500K -prosessoria 170,63 punnan hintaan eli 196,11 eurolla. Prosessorissa on neljä ydintä (ei tue HT:ta) ja toimii 3,3 gigahertsin taajuudella. Turbo Boostin avulla prosessori kellottuu 3,7 gigahertsiin saakka. Grafiikkaytimen osalta luvut ovat 850 MHz ja 1100 MHz. L3-välimuistia on kuusi megatavua ja TDP-arvo 95 wattia. K-sarjan prosessorina siinä ei ole kerroinlukkoa, joten ennakkoon sen voisi kuvitella kellottuvan varsin hyvin.
Jos hinnoittelupolitiikka on samansuuntainen muidenkin Sandy Bridge -prosessoreiden kohdalla, niin ne tarjoavat varsin houkuttelevan vaihtoehdon Intelin nykyisille prosessorimalleille. Sandy Bridge -prosessorit ovat ennakkotietojen mukaan lähes 20 prosenttia nopeampia kuin Intelin aiemmat mallit ja kellottuvat erittäin hyvin. Haittapuolena kuitenkin on, että prosessorit eivät sovi nykyisiin prosessorikantoihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.